Odoberať
Oznamovanie
guest
4 Komentáre/ov
Najstaršie
Najnovšie Najviac hlasov
Vnorené feedbacks
Zobraziť všetky komentáre
Dagmar Užíková
Dagmar Užíková
3 rokov pred

Dobrý deň / Ahojte,
pozrela som si koniec zhromaždenia na Tatranskej Štrbe. Dovolím si len túto reakciu:
demokracia z gr. démos – ľud a kratiá – vláda
homo sapiens – človek rozumný
Dotklo sa ma, že som vnímaná zo strany pána Sýkoru ako zlo, ktoré si dovolí mať iný názor a že ho môj názor a názory všetkých zúčastnených obyvateľov obce, ktorí s niečím nesúhlasili, znechutil. Som občan obce – vysvetlenie pre pána Straku, mám svoje práva, svoje názory a myslím si, že diskusia k téme akejkoľvek zmeny v chránenom území je oprávnená. Akceptujem a vypočujem si argumenty za aj proti, ale nie som ovca, ktorá bude so všetkým súhlasiť. Právo na vlastný názor, aj keď kritický, je predsa motorom pokroku a rozvoja. Homo sapiens sme všetci a tak by sme sa mali správať. Samospráva má ľudí spájať, rozprávať sa s nimi, zbierať názory, vyhodnocovať ich, riešiť problémy a vtedy bude obec a jej občania ťahať za jeden koniec a všetci budeme spolupracovať, ak samospráva vyfabuluje nepriateľa tam, kde nie je a začne ho viniť a ukazovať na neho prstom dokazuje to, že nevie komunikovať s vlastnými voličmi, nevie ich vypočuť, nevie sa s ich problémami stotožniť a to je míľnik, kedy sa treba zastaviť a začať od znovu – pozitívny postoj a otvorená myseľ. Ďakujem týmto za férový prístup k občanom zo strany niektorých poslancov, s ktorými som sa stretla a držím im palce, aby ostali na strane občanov a spolupracovali s nimi na rozvoji našej obce. Pri rozhovoroch s poslancami, ktorí majú záujem komunikovať s občanmi, som sa cítila veľmi dobre, aj keď sme mali odlišné postoje a názory, nikto nedvíhal hlas, nikto nikoho nevyvolával, s úsmevom a v dobrej nálade sme diskutovali a bolo to pozitívne stretnutie na úrovni. Som rada, že niektorí poslanci berú vážne svoju prácu a občania sú pre nich dôležití. Toto stanovisko posielam aj na pána Sýkoru.

Mirka
Mirka
3 rokov pred

Ja verím, že absolvovať dve stretnutia s občanmi za deň je náročné. Ale Vy ste si riešili čas, priestor a sily. Potom to vyzerá tak, že sa to konalo, aby sa to odfajklo. A budeme si teraz ďalších deväť rokov hovoriť, že bolo verejné prerokovanie s občanmi v roku 2020 predtým v r. 2011. Pre mňa to bolo zinscenované divadlo, preto nebolo možné to pustiť podľa stavebného zákona, pretože tam paragrafy ukladajú rád – muselo by sa pracovať s územným plánom, musel by ho predstaviť spracovateľ – číslo zmeny po čísle a hovoriť – 1. lokalita o ktorú ide, 2. pôvodná funcia, 3. navrhovaná funkcia. A nie ukázať na MLYNICKÉ LÚKY … 7 sekúnd v Štrbe (medzitým tri prekliky), posledná časť pod Patriou, ktorá ešte bola doteraz aj na papieri lesom a lúkou. Už ste ho vyšrafovali, napísali č. 69, navrhli funkciu – Občianska vybavenosť, keď ste o nej hovorili, tak ste ukazovali na prezentácii Kolibu na druhej strane cesty (Štrba, 1. časť, čas od 45:57). Myslím si, že naši volení predstavitelia sa mohli prikloniť aj na stranu obyvateľov, ktorí ich volili. Upozorniť na procesnosť podľa mňa mali oni. Povedať, že takto to nie je v poriadku. Od 19.5.2020 od 9.00 hodiny, kedy sa konalo verejné prerokovanie v sále Kultúrneho domu v Štrbe sa paragraf už otočil toľkokrát a každý z poslancov to toleruje? Je pekné, že prišli… pekne sa obliekli, tvárili sa milo a pri tom to skončilo? Hádam naši poslanci neveria tomu, že pri tomto stave my budeme profitovať z Plesa. Ak áno, tak z čoho? Z tých centových položiek za daň z ubytovania? Veď predstavitelia OTV tvrdia, že z preplnených parkovísk neostávajú peniažky – nie je na to, aby sme my parkovali zadarmo a Vy nám idete hovoriť, že my budeme z niečoho na Plese niekedy profitovať? KTO JE MY?

Martin Hurajt
3 rokov pred

Je hanbou pre Štrbu, že má starostu, ktorý prekričal vlastnú občianku, aby jej nedal priestor ani len položiť otázku. Starostu, ktorý vraví, že ho znechucujú iné názory. Je to jedna veľká hanba. Sledujeme rúcanie systému, na čele ktorého stojí už 39 rokov, a jeho pravú tvár už začínajú vidieť postupne všetci.

Júlia
Júlia
3 rokov pred

Áno, ľudia by sa mali podporovať, keď ide o dobré a správne veci. To je k pánovi, ktorý rozprával na konci.
Ale my predsa nemôžeme podporovať ničenie tatranskej prírody a Tatranského národného parku.

4
0
Chceme poznať Váš názor.x
()
x