Dva a pol roka

Prešlo takmer dva a pol roka, ako sa partia ľudí dala dokopy a urobila malú revolúciu v Štrbe. Dovtedy niečo nevídané. „Pán starosta“ na druhý deň hlásil v obecnom rozhlase, že nič zvláštneho sa nedeje. Bolo to tiež niečo nevídané. Nebudem zachádzať do podrobností týchto májových dní v roku 2020, kedy sa jednalo hlavne o novej výstavbe na Štrbskom Plese. Je to iba jedna kocka vo veľkej skladačke, čo sa za dlhé, predlhé autokratívne obdobie starostovania jedného starostu udialo v obci pod Tatrami. Ťažko mu vyčítať, že sedí na svojej stoličke aj po vyše štyridsiatych rokoch. Neklamným dôkazom sú posledné komunálne voľby. Ďakujem sedemstodeväťdesiatym dvom užitočným i…nteligentom, ktorí volili tak ako volili. Či už to bolo zo svojich osobných ambícii, z nevedomosti situácie v obci, z existenčných dôvodov a strachu, či jednoducho lojálnosti, na tom už dnes nezáleží. Podstatné je, že sny mnohých ľudí o novom, lepšom napredovaní vo vzťahu občan – starosta sa rozplynuli pri sčítaní hlasov po skončení komunálnych volieb.

Priviedlo ma to k názoru a presvedčeniu, že moja práca v Novej Štrbe nebola celkom márna, ale výsledkom volieb som bol naozaj totálne sklamaný. Venoval som tomu stovky a stovky hodín. Niektorí ľudia mi dali najavo, že robím špinavú prácu proti nášmu autokratovi, a ako sa vyjadril niekoľkokrát na obecných zastupiteľstvách náš „pán starosta“, že Nová Štrba ako celok vytvára veľmi zlé meno pre našu obec.

Udalosti uplynulých dní ma utvrdili, že pokračovať v tejto robote mi nedáva do ďalších rokov žiadny zmysel. Chcem sa poďakovať niektorým ľuďom za prejavenú podporu i súhlas   s mojou /a našou/ prácou. Nesnažil som sa s nikým bojovať, moje ambície ma ku tomu neviedli. Poukazoval som na zlé veci, ktoré sa dejú v obci. Nikdy som nedostal od kompetentných žiadny argument ani stanovisko, či už za, alebo proti. Zaujímavá stratégia „pána starostu“ overená dlhými desaťročiami a spoľahlivo fungujúca v praxi.

Na záver pridávam jednu „perličku“. Koncerty „zadarmo“, ako predvolebná kampaň pre nového starostu zaplatená zrejme mimozemšťanmi, ako vyplýva zo zverejnených informácii OÚ v Štrbe (na základe mojej žiadosti), podpísaných Sýkorom. Komunikácia s občanom zostáva tam kde predtým, na bode mrazu. Je to totálny výsmech, kedy sa obyvateľ dožaduje sprístupnenia informácii podľa zákona. Len tak ďalej PÁN STAROSTA! Vás i vašich voličov mi je naozaj úprimne ľúto.

Milan Petruška.

Odoberať
Oznamovanie
guest
2 Komentáre/ov
Najstaršie
Najnovšie Najviac hlasov
Vnorené feedbacks
Zobraziť všetky komentáre
jan
Admin
jan
1 rok pred

Milan, spravil si toľko, koľko sa spraviť dalo. Hladného môžeš nakŕmiť, smädnému môžeš dať napiť a neinformovanému môžeš poskytnúť informácie, aby sa vedel lepšie rozhodnúť. Ale kde chýba záujem o zlepšenie a vačšiu transparentnosť fungovania vecí verejných a u niektorých aj mentálna výbava, tam toho veľa už spraviť nemôžeš, niesi šaman 😉

Môžeš byť hrdý na to, že si veľkou mierou prispel k lepšej informovanosti verejnosti.

Milan Petruška
Milan Petruška
1 rok pred
Odpovedať  jan

Ďakujem Ti Jano za slová uznania. Ja sa chcem poďakovať Tebe. Aj keď sa Ťa situácia v obci pod Tatrami bytostne netýka, strávil si veľa času z prípravou stránok NŠ i s ich spravovaním a výzorom. Srdečná vďaka!

2
0
Chceme poznať Váš názor.x
()
x